یکی از روش های جدید تهیه همبرگر استفاده از سویا به جای گوشت در آن می باشد، این نمونه همبرگر برای افراد گیاه خوارمناسب است (زیرا سرشاز از پروتئین می باشد). در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه سویا برگر خوشمزه آشنا شوید.
امروزه با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و هم چنین روی آوردن افراد زیادی به گیاه خواری همبرگر سویا یا همبرگر مخلوط گوشت قرمز و سویا و یا همبرگر مرغ و سویا طرفداران زیادی دارد.
طرز تهیه همبرگر خوشمزه با سویا بدون گوشت (سویا برگر)
برای تهیه همبرگر سویا بدون گوشت نیاز به مواد اولیه ای است که لیست آن در ادامه آمده است:
- سویا پروتئین 200 گرم (بافت و طعم سویا رادامیر برای تهیه همبرگر بسیار عالی است)
- پودر سوخاری 5 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ سه عدد
- پیاز یک عدد (رنده شده و آب آن کامل گرفته شود)
- 2قاشق مربا خوری ادویه کاری+ نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- یک قاشق غذا خوری جعفری خورد شده
- قارچ و هویج (دلخواه)
مراحل آماده سازی همبرگر گیاهی (سویا برگر)
- اولین مرحله ابتدا سویا را به اندازه لازم برداشته و 5 دقیقه در آب ولرم خیس کنید.
- در مرحله ی عدی سویا ها را داخل قابلمه ریخته و 15 دقیقه روی حرارت کم قرار دهید.
- پس از 15 دقیقه سویا ها را آبکش نموده و در این مرحله برای آبکشی از آب سرد استفاده کنید.
- در این مرحله سویاها را خوب با دست فشار دهید و بگذارید در آبکش بماند تا آب های اضافی آن کامل بیرون رود.
- سپس سویاها را داخل چرخ گوشت یا دستگاه غذاساز ریخته و منتظر بمانید تا به شکل خمیر در بیاید.
- در اینجا سویای به دست آمده را با ادویه ها، پیاز، جعفری، تخم مرغ، پودر سوخاری و نمک و فلفل کاملا میکس نمایید.
- خمیر بدست آمده را به مدت 15 دقیقه داخل یخچال استراحت دهید تا کامل مزه دار شود.
- سپس با استفاده از قالب همبرگر زن، همبرگر ها را به شکل دلخواه در آورده و به مدت نیم ساعت داخل فریزر قرار دهید.
- پس از گذشت نیم ساعت همبرگرها را از یخچال بیرون آورده و داخل روغن داغ گذاشته و بگذارید سرخ شود. نکته ی حائز اهمیت این است که از مقدار کمی روغن سرخ کرده استفاده نمایید زیرا سویا جذب روغن بالایی دارد.
- پس از آن همبرگر ها را داخل نان ساندویچی قرار داده و با کاهو، خیارشور، گوچه و یا سایر مخلفات و به همراه سس میل نمایید.
برای تهیه همبرگر با سویا گوشت یا همبرگر مرغ با سویا به روش ذیل عمل نمایید:
50 درصد خمیر بدست آمده از سویا + 50 درصد گوشت چرخ کرده و ترکیب آن ها با مابقی مواد در میکسر
50 درصد خمیر بدست آمده سویا+50درصد فیله مرغ چرخ شده و ترکیب با مابقی مواد اولیه در میکسر